A klorogénsav a diabétesz kezelésében

A kávé klorogénsavat tartalmaz, amely segíthet a cukorbetegek számára. A klorogénsav az egyik fő sava a kávénak, amely antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. A klorogénsav megtalálható a napraforgóban, a sárgarépában, a paradicsomban és az articsókában is. A klorogénsav képes csökkenteni a vércukorszintet és előnyös azok számára, akik cukorbetegségben szenvednek.

Zöldkávé

Cukorbetegség

A cukorbetegség egy olyan kóros állapot, amelyben a szervezet nem használja az inzulin hormont hatékonyan, így krónikusan megemelkedik a vércukorszint. Idővel a cukorbetegség növeli a a krónikus gyulladások kialakulását, a szemkárosodás veszélyét, a szívbetegség és a veseelégtelenség kockázatát. A cukorbetegségről akkor van szó, ha az éhgyomri glükóz szint eléri vagy meghaladja a 126 mg/dl értéket.
 

Klorogénsav és tetrahidrokurkumin

A klorogénsav kombinálva a tetrahirdokurkuminnal hatékonyan csökkenti a vér glükóz szintjét, állítják az Annamalai Egyetem kutatói. A tudósok megfigyelték, hogy a diabéteszes patkényok esetében hatékonyan csökkent a vércukorszint a klorogénsav fogyasztása során. A vizsgálatot 45 nap alatt végezték el, ezalatt növekedett az inzulin szintje, illetve a vércukorszint is.
 

Gátolja a glükóz felszívódását

A State University of Londrina egyetem kutatói tanulmányozták a klorogénsav hatását a vércukorszintre. Azt fedezték fel, hogy a klorogénsav csökkenti a vércukorszintet, mivel gátolja annak vékonybélben történő felszívódását. Ez megakadályozza a glükóz bejutását a véráramba, így csökkenti a vércukorszintet.
 

Az inzulin szekréciója

A klorogénsav kétféleképpen csökkenti a vércukorszintet: egyrészt tehát gátolja a glükóz felszabadulását, illetve növeli az inzulin mennyiségét is. A kutatók felfedezték, hogy a klorogénsav növeli a glukagon-szerzű anyagok felszapadulását, amely segít az inzulin mennyiségét fokozni a szervezetben.

Klorogénsavas termékek széles választéka
Újdonság

DR Herz Zöld KávéForte + C-vitamin+Glükomannán 60db

DR Herz Zöld Kávé Forte + C-vitamin+Glükomannán 60db

Kapszulánként 300 mg zöld kávé extraktummal, jól felszívódó cinkkel és krómmal, C-vitaminnal

Ár: 2770 Ft
Megnézem
Újdonság

GreenSlim Zöld Kávéés Zöld Tea kapszula 60 db

GreenSlim Zöld Kávé és Zöld Tea kapszula 60 db

Erőteljes zsírégető hatású, segíthet az emésztési problémák megelőzésében, hatékony élénkítő.

Ár: 2740 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!