A kávé klorogénsavat tartalmaz, amely segíthet a cukorbetegek számára. A klorogénsav az egyik fő sava a kávénak, amely antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. A klorogénsav megtalálható a napraforgóban, a sárgarépában, a paradicsomban és az articsókában is. A klorogénsav képes csökkenteni a vércukorszintet és előnyös azok számára, akik cukorbetegségben szenvednek.
A cukorbetegség egy olyan kóros állapot, amelyben a szervezet nem használja az inzulin hormont hatékonyan, így krónikusan megemelkedik a vércukorszint. Idővel a cukorbetegség növeli a a krónikus gyulladások kialakulását, a szemkárosodás veszélyét, a szívbetegség és a veseelégtelenség kockázatát. A cukorbetegségről akkor van szó, ha az éhgyomri glükóz szint eléri vagy meghaladja a 126 mg/dl értéket.
A klorogénsav kombinálva a tetrahirdokurkuminnal hatékonyan csökkenti a vér glükóz szintjét, állítják az Annamalai Egyetem kutatói. A tudósok megfigyelték, hogy a diabéteszes patkényok esetében hatékonyan csökkent a vércukorszint a klorogénsav fogyasztása során. A vizsgálatot 45 nap alatt végezték el, ezalatt növekedett az inzulin szintje, illetve a vércukorszint is.
A State University of Londrina egyetem kutatói tanulmányozták a klorogénsav hatását a vércukorszintre. Azt fedezték fel, hogy a klorogénsav csökkenti a vércukorszintet, mivel gátolja annak vékonybélben történő felszívódását. Ez megakadályozza a glükóz bejutását a véráramba, így csökkenti a vércukorszintet.
A klorogénsav kétféleképpen csökkenti a vércukorszintet: egyrészt tehát gátolja a glükóz felszabadulását, illetve növeli az inzulin mennyiségét is. A kutatók felfedezték, hogy a klorogénsav növeli a glukagon-szerzű anyagok felszapadulását, amely segít az inzulin mennyiségét fokozni a szervezetben.
Kapszulánként 300 mg zöld kávé extraktummal, jól felszívódó cinkkel és krómmal, C-vitaminnal
Erőteljes zsírégető hatású, segíthet az emésztési problémák megelőzésében, hatékony élénkítő.